Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Szabolcsi savanyúkáposzta leves

Szabolcsi savanyúkáposzta leves

(0)
120 perc
Nehéz
A savanyú káposzta a téli időszak természetes immunerősítője, akár nyersen fogyasztva, akár tartalmas receptekbe foglalva.

Hozzávalók

6 adag

Ezt az ételt 6 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  fej
vöröshagyma
50  dkg
bab
2  ek
liszt
1  kocka
Maggi Magyaros pörköltszaftkocka
70  g
fokhagyma
1  tk
borsikafű
80  dkg
csülök
3  db
babérlevél
1  dl
tej
3  ek
étolaj
2  dl
tejföl
50  dkg
savanyúkáposzta
1  csipet
feketebors
5  g
fűszerpaprika
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
25.7 g
Energia
426.4 kcal
Zsír
20.6 g
Fehérje
34.7 g
Telített zsírok
9.8 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

120 perc
  • 1. lépés

    10 perc
    A babot és a füstölt csülköt éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd másnap az áztatóvizet leöntjük róla.
  • 2. lépés

    45 perc
    Két liter vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a babérleveleket és a borsikafüvet.
  • 3. lépés

    10 perc
    Nagyjából 45 perc elteltével kivesszük a csülköt, kicsontozzuk, leválasztjuk a bőrét, majd a húst összedaraboljuk.
  • 4. lépés

    20 perc
    A csontot és a húst visszatesszük a levesbe, majd főzzük, amíg a bab meg nem puhul.
  • 5. lépés

    15 perc
    Ha a bab már puha, akkor az olajon aranybarnára pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a paprikát, rövid ideig pirítjuk, majd levesszük a hőforrásról. Felöntjük a tejjel, simára keverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és az Ízvarázst is. Egy-két evőkanál levessel is kikeverjük, majd a leveshez adjuk.
  • 6. lépés

    15 perc
    Kinyomkodjuk a káposztát (a levét félretesszük), a leveshez adjuk, majd 10-15 perc alatt készre főzzük, hogy a káposzta még ropogós maradjon.
  • 7. lépés

    5 perc
    A levest ízlés szerint borsozzuk, ha netán szükséges, sózzuk és a savanyúságot a félretett káposztalével szabályozhatjuk.
Szabolcsi savanyúkáposzta leves

1. lépés 7

A babot és a füstölt csülköt éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd másnap az áztatóvizet leöntjük róla.

Szabolcsi savanyúkáposzta leves

2. lépés 7

Két liter vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a babérleveleket és a borsikafüvet.

Szabolcsi savanyúkáposzta leves

3. lépés 7

Nagyjából 45 perc elteltével kivesszük a csülköt, kicsontozzuk, leválasztjuk a bőrét, majd a húst összedaraboljuk.

Szabolcsi savanyúkáposzta leves

4. lépés 7

A csontot és a húst visszatesszük a levesbe, majd főzzük, amíg a bab meg nem puhul.

Szabolcsi savanyúkáposzta leves

5. lépés 7

Ha a bab már puha, akkor az olajon aranybarnára pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a paprikát, rövid ideig pirítjuk, majd levesszük a hőforrásról. Felöntjük a tejjel, simára keverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és az Ízvarázst is. Egy-két evőkanál levessel is kikeverjük, majd a leveshez adjuk.

Szabolcsi savanyúkáposzta leves

6. lépés 7

Kinyomkodjuk a káposztát (a levét félretesszük), a leveshez adjuk, majd 10-15 perc alatt készre főzzük, hogy a káposzta még ropogós maradjon.

Szabolcsi savanyúkáposzta leves

7. lépés 7

A levest ízlés szerint borsozzuk, ha netán szükséges, sózzuk és a savanyúságot a félretett káposztalével szabályozhatjuk.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
7 + 1 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • Authencity
  • Ebéd
  • európai
  • Fazék főzés
  • Fehérjeforrás
  • Főétel
  • Hétvége
  • Húsos fogás
  • Leves
  • Leves
  • Magas fehérjetartalmú
  • magyar konyha
  • Örökség
  • Sertéshús
  • Tej / krém alap
  • Tél
  • Vacsora
  • Zöldség/gyümölcs adag
  • zöldségeket
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET